RVS Kleppendemper | Ø 76,1 – 63,5 mm

 169,00 incl. BTW
  • Uitlaten op maat
  • Altijd keuzehulp
  • Op voorraad = levering binnen 2 dagen
  • 1 jaar garantie

Maatwerk uitlaten

Op maat gemaakt

Keuzehulp

Altijd en overal

Snelle levering

Twee dagen

1 jaar garantie

Op alle producten

Product omschrijving

De RVS Kleppendemper met een doorlaat van 76,1 MM (3 inch) en een dempte aansluiting van 63,5 MM (2,5 inch).

De aansluitingen zijn alle 3 getrompt, hierdoor kunnen de buizen erin worden geschoven en word het lassen een stuk eenvoudiger.

Ideaal te combineren met een elektronische uitlaatklep of een vacuüm uitlaatklep systeem

Afmetingen: lengte 300mm, breedte 275mm, hoogte 140mm.

Hoe functioneert de RVS Kleppendemper precies?

De RVS Kleppendemper werkt door het aansluiten van een vacuüm- of elektronische klep aan de uitgaande zijde van de demper, met een diameter van 76,1 mm. Door de klep te openen of te sluiten, kan de doorstroming van de uitlaatgassen worden gereguleerd. Wanneer de klep gesloten is, worden de gassen omgeleid via de bypass met een diameter van 63,5 mm. In dit gedeelte wordt een geperforeerde buis gebruikt om de uitlaatgassen te dempen door middel van het absorptieprincipe.

Meestal wordt direct achter de uitlaatklep de 63,5 mm uitgang weer verbonden met de 76,1 mm uitgang, waardoor de uitlaatgassen vervolgens hun weg vervolgen naar het einde van het uitlaatsysteem, vooral wanneer de demper als middendemper wordt gebruikt. Wanneer de kleppendemper als einddemper fungeert, worden vaak sierstukken gemonteerd aan zowel de 76,1 mm klep als de 63,5 mm uitgang.

De kleppendemper biedt de mogelijkheid om te schakelen tussen optimaal gedempt uitlaatgeluid en ongedempt geluid met maximale doorstroming. Het beste van beide werelden wordt verenigd in één uitlaatdempersysteem.

Eigenschappen